Det är viktigt att säkra kompetensen hos de anställda. Kan detta göras med hjälp av företagsjulklappar?

Den som ingår i ledningen på ett företag vill gärna säkerställa och utveckla personalens kompetens. Detta görs på många olika sätt. Ett sätt som dock är en aning förbisett är företagsjulklappen. Varför inte välja någonting som kan bidra till medarbetarnas kompetens?

På http://www.produktsajten.se/c/foretagsjulklappar/ går det att hitta många julklappar för kompetensutveckling, bl.a. böcker. Andra exempel är kluriga spel och pussel, även detta finns att köpa på Produktsajten.se. Dessa utvecklar hjärnan på olika sätt. Dagens kontorslandskap kan vara påfrestande för hjärnan, säger forskaren Kristina Bähr, och då är det viktigt att också stärka den.

En klapp som skyddar huvudetCyklist med hjälm

Ett annat sätt att säkra kompetensen är att skydda de anställdas hjärnor. Så varför inte ge en cykelhjälm i julklapp? Extra bra är det att ge bort en sådan om verksamheten finns i södra Sverige. Där är nämligen användandet av cykelhjälm lägre.

Siffrorna för hela Sverige har ökat från 40 procent hjälmanvändning 2012 till 58 procent 2016. I Skåne ligger snittet på 36 procent hjälmavändning, att jämföra med Malmös 13 och hela rikets 58 procent. Högst i Skåne ligger Höganäs med hela 77 procents hjälmanvändning.

På Umeå universitet, däremot, var cykelhjälmar årets julklapp till medarbetarna 2015. Allra bäst på att använda hjälm är man dock i Stockholm, vilket SVT Nyheter rapporterar om. Dock är det så att cyklandet ökar i snabbare takt än hjälmanvändandet, skriver Stockholm Direkt. Andelen som använder hjälm blir alltså mindre. Samtidigt kan detta bero på att fler och fler upplever att det är säkert att cykla i huvudstaden.