Det är lätt att man fastar på en arbetsplats för att man blir bekväm. Det kan vara skönt att kunna sin grej, samtidigt som det faktiskt är viktigt att fortsätta utvecklas. Därför är ett smart drag att dra sig till Göteborg, där det i framtiden kommer finnas många arbetstillfällen att välja bland.

karriärFör att utvecklas inom arbetet och komma längre i sin karriär är det smart att man byter jobb några gånger innan pensionsåldern knackar på dörren. Idag kan man se att det är många lediga jobb i Göteborg med omnejd, där man också spår att staden kommer bli en plats för många arbetsmöjligheter. Enligt Dagens Nyheter beräknas Göteborg vara den stark arbetsmarknadsregion i framtiden. Om man tittar framåt, cirka 50 år, beräknar man att invånarantalet uppgått till 3,5 miljoner vilket gör staden till ett centrum i Skandinavien.

Göteborg har stor potential att växa i och med att det byggs kraftigt i staden. Och eftersom staden i dag är ganska utspridd finns det en väldigt stor förtätningspotential – Dagens Nyheter

Viktigt att söka nytt jobb

Det är viktigt att man ibland byter arbete, arbetsplats eller i minsta fall får en ny roll eller arbetsuppgift på sin arbetsplats. Detta för att man ska kunna fortsätta att utvecklas och samtidigt minska risken för att man blir uttråkad. Blir man uttråkad kommer både latheten och ingen motivation på köpet, vilket blir tråkigt för både arbetstagaren och arbetsgivaren.

Dock så visar forskning på att kvinnor tjänar mindre på att byta jobb. Men för männen ser det annorlunda ut, skriver man i en artikel. Detta beror främst på att kvinnorna får mindre avkastning på sin rörlighet där även föräldraskapet spelar in en del.