Har du tröttnat på jobbet? Funderar du på att vidareutbilda dig? Att gå en yrkeshögskoleutbildning är ett av de snabbaste sätten att vidareutbilda eller omskola sig. Om du är anställd har du dessutom laglig rätt att ta tjänstledigt för att studera.

Allt fler får upp ögonen för yrkeshögskolan och väljer att söka till de många utbildningsprogram som finns. Fördelen med YH-utbildningar jämfört med många andra utbildningsprogram är att de är skräddarsydda för arbetsmarknaden. Det här innebär att det finns en stor efterfrågan på de som gått utbildningarna och hela 93 % får jobb inom sin bransch efter examen. En annan fördel är att utbildningarna jämfört med universitetsstudier är relativt korta – mellan ett och två år.

Ta tjänstledigt för att utbilda dig

Om du redan jobbar och känner att du vill vidareutbilda dig eller till och med omskola dig helt är YH-utbildningar ett bra alternativ. Urvalet av inriktningar är stort och skolorna finns på många platser i landet. I Sverige har du dessutom rätt att vara tjänstledig för studier vilket innebär att din arbetsgivare varken kan hindra dig från att studera eller säga upp dig på grund av studierna. Det här innebär att du kan ha kvar tryggheten i din ordinarie anställning under tiden du studerar. Många arbetsgivare ser också positivt på att du som arbetstagare vill vidareutbilda dig, speciellt om det är inom det område där du redan är verksam.

Studera på Nackademin

I Stockholmsområdet är Nackademins yrkeshögskola en av de ledande skolorna för YH-utbildningar och här finns ett stort antal inriktningar att välja mellan. Här kan du förkovra dig i allt från byggprojektering till förpackningsdesign. Nackademin jobbar dessutom i nära samverkan med företag och andra arbetsgivare och utbildningarna är specialanpassade för att passa företagens behov.

Nackademin anordnar också kurser för dig som inte vill gå en hel utbildning. Kurserna är ett utmärkt sätt att komplettera och uppdatera sitt eget kunnande för att fortsätta att vara attraktiv på arbetsmarknaden. Allt fler kommer i framtiden att behöva vidareutbilda sig för att klara av de kunskapskrav som finns i arbetslivet. Här är YH-utbildningar eller kurser ut utmärkt alternativ som går bra att kombinera med arbetslivet.