Det krävs att saker och ting fungerar för att man ska kunna driva ett företag på ett lönsamt vis, inte minst telefonin, och om man väljer en telefonilösning som är datoriserad finns en hel del att tänka på.

Det går att få en rad olika smarta telefonilösningar för ert företag men vilken är egentligen den bästa lösningen? Något som blivit allt populärare att välja de senaste åren är olika former av IP-telefoni, och det är en riktigt bra investering. När den fungerar. Turligt nog är det många företag som levererar bra lösningar just inom IP telefoni, för företag i alla fall. Några som nyligen nog inte var så speciellt nöjda med sin leverantör var nog Telias kunder. I somras var det nämligen en hel del störningar som gjorde att privatpersoner med deras lösning inte kunde ringa ut, vilket bland annat IDG.se skrev om. Men att använda internet som sin främsta lösning för telefonin är dock helt rätt val att göra, det är framtidens telefoni – dock som med allt annat finns en hel del saker att tänka på när allt fler saker går via internet.

Att tänka på om telefoni

Det finns flera saker att tänka på är man väljer att använda sig av internetbaserad telefoni i stället för landbaserade eller mobillösningar. Till exempel skriver TechWorld om hur just tillgång till internet blir en allt större del i arbetslivet, och rent av hur tillgången är affärskritisk för flertalet företag i den moderna världen. Så hur ska man hantera detta? Vad man tipsar om i artikeln är bland annat att se över vilka lösningar sin leverantör kan erbjuda och också vilken typ av backup-produkter som erbjuds. Vad händer till exempel om internet går ned? Då måste man ha en backuplösning för detta scenario med mera. En annan sak som CIO skriver om är 12 olika tankeställare som varje företag eller företagare bör ta sig en funderare över om man tänker gå över till datadrivet företag. Man tar till exempel upp just kring säkerhet och användarvänlighet, samt en massa fler saker som man ska änka på. Så det kan vara smart att läsa in sig lite där.